Zo maak je geld verdienen met je blog wel heel makkelijk

Linkpizza

Veel bloggers dromen ervan: geld verdienen met je blog. Dat snap ik, bloggen kost ook geld, en hoewel je er misschien niet rijk van hoeft te worden is het wel leuk als je je kosten kunt dekken. Tara schreef al eens blog over geld verdienen met bloggen, dus ik ga jullie niet nog een keer vertellen welke manieren daarvoor zijn. Wel ga ik jullie vertellen hoe het voor mij een beetje makkelijker is gemaakt.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik ben begonnen met popcornmeisjes.nl. Het leek mij leuk om met een groep meiden die allemaal dezelfde hobby hadden als ik (bloggen natuurlijk) één grote blog te beginnen. Als hobby, het moest zeker niet op werk gaan lijken. Het is wel zo dat bloggen geld kost. Het is niet duur, maar er zijn een aantal kosten die je moet dekken. Dat deed ik door affiliate links. Als mensen iets kochten via Popcornmeisjes kreeg ik een deel van dat het aankoopbedrag. Dat bedrag werd betaald door de winkel, overigens, niet door de mensen die iets kochten.

Advertorials

Een andere manier van geld verdienen is via advertorials. Dat betekent dat je geld krijgt om een bepaald artikel te schrijven (zoals ik, bij dit artikel). Hoewel dit eigenlijk meer is weggelegd voor de grote blogs, lukt het mij af en toe om een opdracht te krijgen. Met dit geld dek ik de onkosten weer, en houd ik, heel eerlijk, een klein beetje over. Een heel klein beetje, want voor het echte geld verdienen moet je toch echt een grotere blog hebben.

Een hele poos geleden las ik eens een artikel over Linkpizza, een bedrijf dat bloggers helpt met het plaatsen van affiliate links. Zij zouden zorgen dat alle links die op popcornmeisjes verschenen affiliate gemaakt zouden worden. Fijn voor mij, want dat scheelt mij een hoop werk! Geloof mij, al die linkjes plaatsen kost veel tijd, heel veel tijd, en nu hoef ik dat niet meer te doen.

Marktplaats

Een ander deel van Linkpizza is de marktplaats, hier kunnen bedrijven ons vinden als ze willen adverteren. Linkpizza zorgt dan dat die opdracht bij mij komt, en dat er een factuur naar het bedrijf gaat. Dat scheelt mij niet alleen mailen, maar het scheelt mij ook nog eens even administratie doen. Want ja, blogs schrijven is echt veel leuker dan administratie doen.

Kortom, het scheelt mij best veel tijd om samen te werken met Linkpizza. Het wordt mij gewoon weer een beetje makkelijker gemaakt, en dat vind heerlijk. Kan ik weer meer schrijven 😉

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Linkpizza. Dan kan ik weer een paar maanden domeinnaam betalen.

Post Author: Tessa

Tessa, 22 jaar met een passie voor series en popcorn. Schrijft ook voor www.tessaijmker.nl en www.indegevangenis.nl en is bijna 24/7 online te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *