Miriams mening over Pretty Little Liars

Zoals jullie weten krijgen wij deze themaweek hulp van een aantal gastbloggers. Zo ook vandaag, Miriam vertelt ons namelijk hoe zij denkt over Pretty Little Liars.

Sinds wij Netflix bij ons thuis hebben zijn mijn tv-uren drastisch toegenomen. Er zijn ook zoveel leuke films en series gemaakt. Soms neem ik mezelf voor om een serie te bewaren voor bijvoorbeeld een zwangerschapsverlof, maar als ik eenmaal ergens aan begonnen ben is het moeilijk om het niet af te zijn. Waar ik namelijk echt een hekel aan heb zijn cliffhangers. Dan moet ik gewoon doorkijken om niet gefrustreerd te raken.

Een half jaar geleden vertelde een vriendinnetje mij over Pretty Little Liars. Ik had de serie al een aantal keer voorbij zien komen als suggestie in mijn lijst, maar op de één of andere manier trok het mij nog niet zo. Met mijn 35 jaartjes jong vond ik mezelf inmiddels een tikkie te oud voor weer zo’n Americain Highschool serie. Mijn vriendinnetje zei  dat het toch wel de moeite waar was. Toch heb ik het laten liggen tot ik even inspiratieloos was wat betreft te volgen series.

Inmiddels heb ik alle, op Netflix beschikbare afleveringen,  gezien.  Maar niet omdat ik de serie zo geweldig vind.  Het eerste seizoen vond ik nog wel aardig. Ik was wel benieuwd waar het verhaal naar toe zou gaan en het was interessant om de karakters van de hoofdrolspelers te ontdekken. Ik wist toen alleen nog niet hoe lang ze daar over zouden schrijven. Ik heb in tijden niet zo’n trage serie gezien als Pretty Little Liars. Het verhaal schiet gewoon echt niet op! Dit betekende dat ik meer ging letten op andere onnozele dingen zoals kleding en oorbellen en make-upjes van de dames en ik merkte dat het viertal me steeds meer begon tegen te staan. Ik snap ook werkelijk niet waarom ze niet gewoon vanaf het begin naar de politie zijn gegaan en waarom ze denken alles zelf te kunnen oplossen.

Ook ontdekte ik dat bepaalde drastische momenten in het verhaal niet verder werden uitgediept of verklaard werden toen eenmaal de mysterieuze sms’er bekend was geworden. Er zaten wat mij betreft nog iets teveel losse eindjes aan.  En het hield niet op! Het mysterie was opgelost en vervolgens gaat dezelfde treiterij weer door, maar door een nieuwe “A”. Het was wat mij betreft leuker geweest als ze iets totaal nieuws was overkomen.

Inmiddels zijn er weer nieuwe afleveringen beschikbaar op Netflix, maar ik heb deze nog niet bekeken. Ik zit nu nog in een andere serie, die ik eerst wil afkijken. Daarna, vrees ik, zal ik terugkeren naar Pretty Little Liars. Want hoe stom ik de serie soms ook vind, ik moet en zal weten hoe het verder afloopt. Deze gifbeker gaat helemaal leeg.

Meer lezen van Miriam? Kijk dan op haar blog www.meervanmir.eu

Post Author: Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *