Hoog in Google komen?

Wij, als redactie van Popcornmeisjes, schrijven natuurlijk veel teksten. Dit om jullie te vermaken, maar ook zeker omdat we het gewoon ontzettend leuk vinden om te doen. Om ook nog eens gelezen te worden, is het van belang dat wij hoog in Google komen. Daarmee bedoel ik, als iemand iets Googled, willen bovenaan de lijst staan, maar in ieder geval op de eerste pagina. Dat is lastig, want iedereen wil dat en er is dan ook een gigantische concurrentie voor die plek. Nu ben ik er geen held in, maar wat onderzoek heeft mij een aantal dingen geleerd. Die ga ik jou nu ook leren 😉

Het begint allemaal met het geschikt maken van jouw website en teksten, zodat Google ze belangrijk vindt. Dit noem je SEO optimalisatie, en is in feite dus het optimaliseren van jouw website voor Google. Dit doe je bijvoorbeeld door veel linkjes te verzamelen naar jouw website, maar vooral door relevantie informatie te plaatsen.

Een ander begrip dat regelmatig wordt gebruikt in de ‘kom-hoog-in-google’ is SEO marketing. Simpel gezegd is dat het verkrijgen van veel bezoekers door middel van een goede SEO optimalisatie. Daarnaast zijn er ook mensen die door SEO geld verdienen, dit noemt men ook wel eens SEO marketing. Dat zijn mensen die door veel SEO te gebruiken, veel bezoekers krijgen en daarmee veel geld verdienen door reclame.

Nu is dit allemaal heel moeilijk. Google heeft ontzettend veel regels bedacht waardoor het lastig is om die plek bovenaan de lijst daadwerkelijk te bemachtigen. Daarom is het mogelijk andere mensen dit voor je website te laten doen, zoals een SEO bureau. Zij weten veel beter waar ze op moeten letten en nemen je een hoop werk uit handen. Zo kun jij lekker verder schrijven 😉

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met https://www.riveronline.nl, maar dit verandert niets over mijn mening.

Post Author: Tessa

Tessa, 22 jaar met een passie voor series en popcorn. Schrijft ook voor www.tessaijmker.nl en www.indegevangenis.nl en is bijna 24/7 online te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *