Welk seizoen is het leukst?

Ik ben Aysa en ik mag vandaag een gastblog schrijven op popcornmeisjes.nl.
Omdat ik niet zo goed weet wat ik moet vinden van al die verschillende seizoenen, zet ik vandaag de voor-en nadelen op een rijtje. Mijn alltime favourite is toch wel de zomer omdat het dan gewoon zulk lekker weer is, maar nu het herfst is, weet ik het eigenlijk niet meer zo goed.

De zomer

Ik noemde het net ook al eventjes, maar ik ben dol op mooi weer. De zomervakantie is natuurlijk ook heel erg fijn en ik vind zwemmen erg leuk. Nu moet ik toegeven dat ik een ontzettende koukleum ben en ik rillend uit het zwembad kom. Nu ik sinds een maand mijn eigen camera heb, heb ik nog meer zin in de vakantie omdat fotograferen is uitgegroeid tot een hele grote hobby. De zomerkleding ligt nu alweer achterin mijn la, maar ik vind het super leuk om die er weer bij te pakken. Zonder jas naar school met een korte broek, ik heb er zin in. Ik word altijd heel erg blij van mooi weer en ik ben veel vrolijker in de zomer. Het is niet zo dat ik me in andere seizoenen alleen chagrijnig verheug op de zomer, zeker niet, maar ik denk dat het erg bijdraagt aan mijn humeur.

De winter

Ik vind het erg jammer dat er in ons kleine kikkerlandje bijna nooit sneeuw valt. En als er al sneeuw valt, is het natte sneeuw die ervoor zorgt dat de straten spekglad zijn en je haast niet kan fietsen zonder te vallen. Een echte witte kerst lijkt me super leuk. Omdat het in Australië nog prachtig weer is met kerst, vieren zij het op het strand en ik denk dat dat ook wel wat heeft. De winter heeft natuurlijk allemaal leuke feestdagen. Sinterklaas vieren wij nu al een aantal jaar met surprises en dat is erg leuk. Hoewel we voorgaande jaren nog veel cadeautjes kregen, naast de surprise, hebben we dit jaar besloten dat we dat niet gaan doen. Kerst kan natuurlijk niet ontbreken. Ik vind de sfeer heel prettig en het gevoel dat je lekker binnen zit met de verwarming aan en een kop warme choco vind ik heel fijn. De lichtjes buiten en in de kerstboom zijn zo gezellig. We hebben altijd cadeautjes onder de kerstboom liggen, maar omdat we Sinterklaas dit jaar iets minder uitgebreid vieren, vieren we Kerst wat uitgebreider.  Met oud en nieuw maakt mijn moeder altijd zelf oliebollen en appelbeignets en dat zijn de allerlekkerste. De oliebollen van de oliebollenkraam zijn ook heerlijk en van mij zou die wel het hele jaar door mogen blijven staan. Het lijkt me ook wel heel leuk om een nieuwjaarsduik te maken. Voorheen vond ik het super dom als mensen dat deden: ‘Als je dat doet, begin je het nieuwe jaar toch ziek?’ Zo denk ik er nog steeds over, maar het heeft ook wel wat. Nieuwjaar vieren we altijd met de hele familie en dat is super gezellig omdat we maar twee keer per jaar allemaal samen zijn.

De lente

Het leuke van de lente vind ik dat alles om je heen in bloei staat. Het perfecte jaargetij om foto’s te maken van planten en bloemen. Omdat de zon alweer een beetje gaat schijnen hoef je je dikke winterkleding niet meer aan, maar fris is het wel. Alle pastelkleurige items kunnen weer gedragen worden en de vrolijke prints liggen weer in de winkel.

De herfst

Het leuke van de herfst vind ik dat alle kleuren zo mooi zijn: bordeaux, okergeel, oranje… Bordeaux is sowieso één van mijn lievelingskleuren. Daarnaast ben ik dol op sweater weather. Sweaters zitten heel erg fijn en is ook nog eens hartstikke stijlvol! Om een beetje de preppy look te krijgen, draag je er ook nog een blouse met een kraag onder op een skaterskirt of plooirokje. In de herfst staat de oliebollenkraam er al en die vind ik super lekker. Misschien is het beste van de herfst wel dat de pepernoten weer in de winkel liggen. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe erg ik van pepernoten hou, geloof me.
Een nadeel van de herfst is wel dat het zoveel regent. Ik haat regen. Met sneeuw kan je tenminste nog iets leuks doen, maar regen is alleen maar koud en nat. Het is wel zo dat het ervoor zorgt dat het bos een hele lekkere geur krijgt door de natte dennenbomen.

Dit was mijn eerste blogpost als gastblogger en ik vond het heel erg leuk om te doen! Na het herlezen van dit artikel denk ik dat de zomer en de herfst mijn favoriete seizoenen zijn. Ik hoop dat jullie het leuk vonden, en als je meer artikelen van mij wilt lezen kun je een kijkje nemen op mijn eigen blog:
https://missyblueeyes.wordpress.com/ Hier schrijf ik over lifestyle, alles wat ik meemaak, fashion en beauty!

X Aysa

Post Author: Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *